امروزه {وبا }بیشتر در کشورهای جهان سوم به علت وضعیت غیر بهداشتی آبهای آشامیدنی عامل ایجاد بیماری {وبا }یک باکتری به نام ویبریوکلرا است .
راههای پیشگیری از {وبا}
مهمترین نکته در پیشگیری از {وبا }سالم سازی آب به روشهای جوشاندن آب، ضد عفونی با محلول یا قرص کلر و استفاده از نور خورشید است.
منظور از آب سالم آبی است که بو، رنگ و آلودگیهای زیان بخش میکروبی نداشته باشد و در آن مواد سمی نباشد .
برای پیشگیری از وبا همیشه باید میوه های خام و ظروف آشپزی را با آب پاکیزه شست.
آبهایی راکه ازرودخانهها و سدها برداشت میشودهرچند پاک به نظر میرسد، باید ضد عفونی شوند.
شستن دستها قبل از آماده کردن و خوردن غذا، قبل از غذا دادن به بچهها و قبل از دست زدن به آب آشامیدنی و بعد از استفاده از دستشویی و توالت نباید فراموش شود.
جلوگیری از بازی کودکان در استخر آبهای کثیف یا محل تجمع آبهای راکد و نیز محافظت آب و غذای مصرفی از آلودگی و تماس حشرات، از دیگر راههای پیشگیری از وباست.
توجه به نکات دیگری همچون استفاده از شیر و فرآورده های لبنی پاستوریزه، استفاده از آب سالم در شستشو و طبخ مواد غذایی، توجه به تابلوهای هشدار دهنده و مشخص کننده آب آشامیدنی در پارکها، دقت در تهیه بهداشتی سالادهای فصل در ساندویچها و رستورانها و کوتاه و تمیز نمودن ناخنها در پیشگیری از وبا نقش بسیار موثری دارد.
مهمترین و اصلیترین راه انتقال بیماری {وبا }ودارای بیشترین آلودگی است سبزیجاتی هستند که با فاضلاب خام آبیاری میشوند، هستند.